Dünya’nın ve Türkiye’nin önemli Grafik Tasarımcıları ile sanatçılarını bir araya getiren, Avrupa Birliği ve TC. Başbakanlık Merkezi Finans İhale Birimi tarafından desteklenen ve 22-28 Nisan 2014 tarihleri arasında Antalya Belek’de “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen Demokrasi Şöleni “Uluslararası Sanat Çalıştayı”na katılan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, insan haklarına
saygılı huzurlu bir dünya için demokratik değerlerin ortak payda olması son derece önemlidir.
İnsanları mutlu ve huzurlu ülke olabilmenin yolları demokratik değerleri özümsemekten, demokratik sistemin unsurlarını kurumsallaştırmaktan geçmektedir.” dedi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, DPÜ tarafından Antalya Belek’te gerçekleştirilen Demokrasi Şöleni Çalıştayı’na katıldığını, sanatçıların çalışmalarını yerinde incelediğini
kaydederek,” Demokrasinin ve insan haklarının çizgilerle ne kadar güzel ifade edildiğini gördüm.
Değerli sanatçılarımızla bir araya gelerek onların çalışmalarını, çalışma anlarını yakından inceledim, fikir alışverişinde bulundum. Demokrasi Şöleni’nde demokrasi kültürünün ve insan haklarının toplumlarda yerleştirilmesi ve demokrasi bilinci oluşturulmasında çizginin sihirli gücünü gördüm. Çalışmalardan son derece etkilendim, duygulandım. Demokrasi ve insan hakları konusunda toplumun bilinçlenmesini amaçlayan Demokrasi Şöleni’nin bir parçası olmaktan ve Üniversite olarak desteklemekten son derece mutluyum. Bu tür çalışmaların artması toplumlarda demokrasi bilincini güçlendirecektir.
Tüm insanların demokratik değerler ve insan hakları konusunda duyarlı olması gerektiğine inanıyorum. Demokrasi Şölenimizin buna bir nebzede olsun katkı sağlayacağını düşünüyorum. Demokrasi Şöleni’ne katılarak çalışmalar yapan ve çalışmaları sergilenen tüm sanatçılarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.
Sanatçılar, Çizgileriyle Dünya için İnsan Hakları ve Demokrasi Dediler Çalıştaya yurtdışından Edel Rodriquez (ABD), Yossef Lemel (İsrail), Mehdi Saeedi (İran), Kari Piippo (Fillandiya), StasysEidrigevicius (Polanya), JuliannaIllés Major (Macaristan) ve TeymurRzayev (Azerbaycan) katılırken, Türkiye’den Adem Dönmez, Ahmet Şinasi İşler, Ali Tomak, Ata Yakup Kaptan, Doğan Arslan, Emre Becer, Erol Kılıç, Fatih Başbuğ, Figen Yavuz, Hikmet Şahin, Hüseyin Elmas, İbrahim Çoban, İbrahim Özdabak, Levent Mercin, Mahmut Ayhan, Melek Gökay, Metin Eker, Onur Aşkın, Özcan Özkarakoç, Sadettin Sarı, Salih Denli, Selçuk Öziş, Semih Büyükkol, Uğur Atan ve Yusuf Keş gibi sanatçılar katıldı.
İlk olarak DPÜ GSF’de sergilenen eserler, Konya (9-16 Mayıs 2014), Ankara (20-27 Mayıs 2014), Samsun (30 Mayıs-6 Haziran 2014), Erzurum (10-17 Haziran 2014), Gaziantep (22-28 Eylül 2014), Mersin (30 Eylül 6 Ekim 2014), Manisa (8-15 Ekim 2014) ve İstanbul (17-24 Ekim 2014) gibi Türkiye’nin yedi bölgesini kapsayacak 9 şehirde sergilenecek.